Підсумки чорної доби АТО: п’ять загиблих, вісім поранених, один у полоні

 

За минулу добу, 20 липня, противник 29 разів відкривав вогонь по позиціях Збройних сил України. У відповідь сили АТО 16 разів застосовували зброю.

На жаль, п’ятеро українських військових загинули, восьмеро отримали поранення, йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО.

“Завдяки вмілим і оперативним діям наших бійців противник не лише припиняв вогневі провокації, а й поніс серйозні втрати у живій силі”, – зазначили у штабі.

У зведенні станом на 18:00 20 липня прес-центр штабу операції повідомляв, що “день у зоні АТО відзначився активізацією провокацій з боку незаконних збройних формувань фактично вздовж усієї лінії розмежування”.
“Всупереч усім домовленостям, бойовики не лише застосовували заборонене озброєння, а й намагались прорвати оборону сил АТО”, – наголосили в ЗСУ.

Найгарячіше було на Маріупольському напрямку. Починаючи з першої години ночі і майже до восьмої ранку бандформування зі сторони Старомихайлівки вели вогонь по опорних пунктах ЗСУ поблизу Красногорівки із артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів та великокаліберних кулеметів.
Близько четвертої ранку противник, посиливши вогневий натиск, випустив по позиціях сил АТО 10 снарядів із переносної реактивної пускової установки “Град-П” та застосував танк.
У цей же час, під вогневим прикриттям, близько 20 бойовиків наблизились до наших позицій. Зав’язався бій, в ході якого бійці АТО застосували гранатомети та стрілецьку зброю і вмілими діями змусили злочинців відступити. На жаль, під час цього бойового зіткнення, троє наших військових загинули, семеро отримали поранення, а один боєць потрапив у полон бойовиків.

Попередньої ночі бандити з танка били і по будинках мирних мешканців Красногорівки.

На Донецькому напрямку, близько першої години ночі, внаслідок обстрілу ворожим снайпером опорного пункту ЗСУ поблизу смт Новгородське, загинув український військовий.
Крім того, бандити з гранатометів і стрілецької зброї вели вогонь по околицях Авдіївки, шахті “Бутівка”, а з мінометів різних калібрів – по Невельському та Новгородському.

Після 18-ї години НЗФ посилили активність на Донецькому напрямку. Починаючи з 19-ї і маже до 23-ї години, з мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів та стрілецької зброї бойовики чотири рази, з різних напрямків, били по наших позиціях під Авдіївкою. Щоразу українські військові відкривали щільний вогонь у відповідь, змушуючи противника припинити обстріли.
Крім того, наприкінці доби, бойовики з мінометів і гранатометів обстрілювали наші опорні пункти на шахті “Бутівка”. Сили АТО також відрили вогонь із гранатометів та великокаліберних кулеметів. У цьому вогневому протистоянні один наш військовий загинув, один отримав поранення.

Крім того, близько 22-ї противник відкривав вогонь біля Водяного.

На Луганському напрямку з опівночі під вогнем ворожих гранатометів і стрілецької зброї опинились українські позиції у Трьохізбенці, Новоолександрівці, Новозванівці та Донці. А о 15-й годині ворог двічі бив із мінометів калібру 82 мм по Кримському.
Близько 22-ї години бандформування порушили режим перемир’я поблизу Станиці Луганської.

Читайте також:
Бої під Красногорівкою: загинули ще чотири воїни ЗСУ,
один – у полоні, наступ противника зупинили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна