Почав роботу портал моніторингу реалізації інфраструктурних проектів на Сході

 

Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш повідомив, що в Україні розпочав працювати портал для моніторингу реалізації інфраструктурних проектів на Сході.

Як передає “Новинарня“, адреса порталу – http://portal.mtot.gov.ua/

“Навіщо цей портал потрібний усім? Для того, щоб скоординувати зусилля допомоги, щоб не дублювати, не здійснювати зайвих витрат, щоб ми могли ефективніше використати ресурси фінансові, але і людські ресурси, а також інші”, – сказав міністр на презентації геопорталу “Платформа даних для моніторингу соціально-економічних наслідків конфлікту і переміщення в Східній Україні” в четвер, 20 липня.

За словами Черниша, місцеві органи самоврядування зможуть вносити в цей портал дані про потреби місцевих громад, що надасть можливість донорам зрозуміти, куди направляти допомогу, а пізніше мати можливість відзвітувати у використанні коштів.

“У цій системі ви можете побачити, хто виділяє кошти, хто їх витрачає, на якій території, в яких сферах і, в яких обсягах”, – сказав Вадим Черниш.

Глава МінТОТ додав, що якщо система знайде підтримку, то вона може використовуватися не лише для східних регіонів України, але і усієї країни, а також в інших країнах.

Портал був розроблений міністерством спільно зі Світовим банком і Стокгольмським інститутом дослідження проблем світу.
Він охоплює інформацію про майже 2 тисячі гуманітарних проектів, проектів допомоги внутрішньо переміщеним особам і відновленню територій, постраждалих від збройних конфліктів.
Портал систематизує інформацію з різних джерел, надаючи можливість кожному моніторити перебіг реалізації інфраструктурних проектів, а також координувати дії державних органів влади і міжнародних партнерів.

Читайте також:
Як зміниться АТО. Оприлюднено концепцію деокупації Донбасу

Жінки-переселенки у вигляді вистави розповіли
про свої проблеми віце-генсеку ООН. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна