У Португалії жалоба: в лісовій пожежі загинуло більше 60 людей

 

У Португалії оголошено триденну жалобу за жертвами лісових пожеж, в яких станом на вечір 18 червня загинуло вже щонайменше 62 людини. Серед загиблих – четверо дітей.

Чимало жертв перебували в дорозі у власних автомобілях і загинули, коли полум’я перекинулося на автошлях між двома населеними пунктами. Про це повідомляє “Німецька хвиля” з посилнням на міністерство внутрішніх справ Португалії.

Ще троє людей померли від отруєння димом, двоє вважаються зниклими безвісти.

У лікарнях перебувають близько шестидесяти постраждалих, з них більше десяти – у важкому стані.

Президент Португалії Марсело де Суса, який вирушив у ніч на неділю, 18 червня, до місця початку лиха в окрузі Педрогао-Гранде, назвав ситуацію “безпрецедентною”.

Полум’я здійнялося за 150 кілометрів на північний схід від Лісабона.  У місцевості, де палає пожежа, розташовано 20 сіл, і деякі з них виявилися повністю в оточенні вогню.

Чому в не надто густо заселеній місцевості спалахнула пожежа, поки що невідомо.

Гасінння пожежі ускладнює сильний вітер, через який полум’я перекинулося на сусідній округ Фігейро-душ-Віньюш. У гасінні вогню задіяно понад 750 пожежників, більш ніж 200 пожежних машин, гелікоптери та літаки (зокрема й надані сусідніми Іспанією та Францією).

Цю пожежу називають однією з найбільш руйнівних за останні десятиліття. Востаннє трагедія такого масштабу сталася в Португалії півстоліття тому, коли 1966 року внаслідок семиденної пожежі в місті Сінтра неподалік Лісабона загинуло 25 людей.

Читайте також:

“Як 9/11”: у Лондоні вщент вигорів багатоповерховий будинок, загинуло не менше 6 людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна