Дрони атакували низку областей РФ – спалахнули НПЗ і нафтобази. ВІДЕО

У ніч проти 24 квітня безпілотники атакували паливно-енергетичні об’єкти на території Смоленського та Ярцевського району Смоленської області Росії, нафтопереробний завод у Воронежі, а також тракторний завод у Липецькій області. Унаслідок атак спалахнули пожежі.

Про це повідомили російські Telegram-канали, зокрема “ASTRA“, та підтвердила місцева влада.

Місцеві жителі чули звуки вибухів у районі нафтобази біля села Раздорово, що за 20 км від Смоленська. Повідомляється про щонайменше 4-5 вибухів.

“Ймовірно, в результаті атаки противника по цивільних паливно-енергетичних об’єктах на території Смоленського та Ярцевського району сталися загоряння”, – написав губернатор Смоленської області РФ Василь Анохін.

“Ранок починається не з кави”, – коментує пожежу на НПЗ один з очевидців.

Губернатора Воронезької області Олександр Гусєв заявив, що ППО вночі нібито збила чотири безпілотники над регіоном. За його словами, внаслідок падіння уламків дрона в одному з сіл на території приватного домоволодіння виявлено вирву площею близько 1 кв.м. Гусєв також зазначив, що сталося загоряння приватного житлового будівництва. Він стверджує, що обійшлось без постраждалих.

“ASTRA” припускає, що дрони атакували НПЗ або нафтосховище.

Також повідомляється про дронову атаку на Липецький тракторний завод, який, серед іншого, виготовляє шасі для військової техніки. Губернатор Липецької області Ігор Артамонов повідомив про БПЛА падіння в промисловій зоні міста Липецька.

В Міноборони Росії заявили про начебто знищення та перехоплення 8 безпілотників: 3 – над територією Курської області; 2 – над Бєлгородською; 2 – над Воронезькою та 1 – над територією Смоленської області.

Читайте також:
У російському Єкатеринбурзі горить “Уралмашзавод”. ВІДЕО

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна