Сепаратистська “Федерація профспілок ЛНР” працює на бойовиків та бере участь у міжнародних форумах, – ЗМІ

 

Сепаратистська організація “Федерація профспілок ЛНР”, створена для контролю над персоналом підприємств непідконтрольної території Луганської області, відвідує заходи Всесвітньої федерації профспілок.
Про це повідомляє “Східна правозахисна група”. Зміст її доповіді передає сайт “Четверта влада”.

Так звана “Федерація профспілок ЛНР” була створена бойовиками ОРЛО в кінці 2014 року.

“На всіх підприємствах були створені осередки цієї організації. Лідери їх не займаються розв’язанням проблем робітників, наприклад, порушення їх трудових прав. При цьому вони відкрито ведуть антиукраїнську агітацію, а будь-які інші форми самоорганізації робітників, створення інших профспілок або інціатівних груп – заборонені”, – сказано у звіті правозахисників.

“Східна правозахисна група” також опублікувала результати соцопитування, яке вона таємно провелм на непідконтрольній території Луганської області.

У звіті йдеться, що зібрані десятки свідчень того, що представники так званої “Федерації профспілок ЛНР” агітували робітників підприємств ОРЛО до вступу в незаконні збройні формування.

ФПЛНР1

Крім того, правозахисникам вдалося знайти документ одного з підприємств, на яке прийшов лист від керівника “ФПЛНР” Олега Акімова (колишній голова молодіжної організації Партії регіонів на Луганщині).

У листі прямо говориться про агітацію і пропаганду серед робітників за вступ до лав незаконних формувань.

ФПЛНР

За таких умов ця сепаратистська організація намагається вийти на міжнародний рівень.

Як з’ясувалося, голова “Федерація профспілок ЛНР” Акімов, а також низка функціонерів цієї організації їздили на різні заходи Всесвітньої федерації профспілок.

ЛНР ВФП2

Там їм надавали слово.

На фото – виступає тодішній функціонер “ФПЛНР” Андрій Кочетов:

Всесвітня організація профспілок була створена Радянським Союзом ще в 1950-х роках. Вона об’єднувала профспілки країн Східного блоку і була політичним важелем СРСР на міжнародній арені.
Сьогодні це організація, яка об’єднує сотні профспілок у декількох десятках країн, переважно в Азії, Африці, Латинській та Центральній Америці, а також деякі профспілки у Франції, Італії, Австрії, Греції, Сербії, Іспанії.

Організація дотримується лівої ідеології, критикує політику США і ЄС.

Її підтримують деякі міжнародні лідери. Наприклад, з нею контактував екс-президент Бразилії Лула де Сільва, а на останньому конгресі в якості почесного гостя був присутній президент ПАР Джейкоб Зума.

ПФД Зума

На даний момент невідомо, чи є “Федерація профспілок ЛНР” повноправним членом цієї Всесвітньої федерації профспілок.

Згідно зі звітом “Східної правозахисної групи”, “ФП ЛНР” вступила до Всесвітньої організації профспілок у червні 2015 року. Таку ж інформацію надає сайт “ФП ЛНР”.

Однак на сайті Всесвітньої федерації немає інформації про членство “Федерації профспілок ЛНР”, а самі функціонери-сепаратисти не пропонують у соцмережах жодних фото, які могли б підтвердити їхні слова.

“Ми будемо робити все, щоб міжнародне співтовариство, будь-які міжнародні організації не вели жодної співпраці і не підтримували контактів з цими самопроголошеними об’єднаннями, що займаються агітацією робітників за вступ до лав бойовиків. Ми переклали доповідь англійською мовою і будемо регулярно організовувати заходи щодо її презентації в Європі, безвізовий режим зараз полегшує нам це завдання”, – розповів “Четвертій владі” лідер “Східної правозахисної групи” Павло Лисянський.

Читайте також:
У Києві судитимуть голову профспілки, який вимагав $100 тис.
за припинення акції протесту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.