Трамп не блокуватиме свідчення Комі перед Конгресом у справі про втручання Росії у вибори в США

 

У Білому домі заявляють, що президент США Дональд Трамп не реалізує своє право заблокувати свідчення колишнього директора ФБР Джеймса Комі перед Конгресом.

5 червня речниця Білого дому Сара Сандерз заявила журналістам, що цей механізм є добре відпрацьованим, але Трамп не застосовуватиме його, щоб гарантувати “швидку і ретельну перевірку фактів”, пов’язану зі звільненням Комі і розслідуванням щодо можливого втручання Росії у передвиборчу президентську кампанію у США. Про це інформує “Радіо Свобода”.

Джеймс Комі має виступати у комітеті з питань розвідки Сенату 8 червня під час слухань на тему втручання Кремля в американські вибори. Після цього він говоритиме із сенаторами.

Як писала “Новинарня“, 9 травня президент США Дональд Трамп несподівано відправив директора Федерального бюро розслідувань Джеймса Комі у відставку. У Білому домі зазначили, що це була рекомендація міністра юстиції.
Таке рішення було ухвалене після того, як ФБР визнало, що Комі надав неточну інформацію під час недавніх слухань у Конгресі. Тоді він заявив, що колишня держсекретар США Гілларі Клінтон відправила своїй помічниці “сотні або тисячі” електронних листів, які потенційно містять секрети. Насправді число цих повідомлень було дуже незначним.

Рішення щодо звільнення Комі обурило багатьох у Вашингтоні. Представники Демократичної партії звинуватили Білий дім у спробі підірвати розслідування ФБР щодо можливого втручання Росії у президентську кампанію у США.

Згідно з доповідною запискою Комі, в лютому під час зустрічі з ним як директором ФБР Трамп нібито попросив припинити розслідування щодо відносин екс-радника з нацбезпеки Майкла Флінна з Росією.

Читайте також:
Мін’юст США призначив спецрадника для розслідування відставки голови ФБР Комі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.