Трамп може заблокувати свідчення екс-голови ФБР перед Сенатом у справі про втручання РФ у вибори, – ЗМІ

 

Дональд Трамп може скористатися своїми президентськими повноваженнями, щоб заблокувати надання свідчень колишнім главою ФБР Джеймсом Комі перед комітетом Сенату з питань розвідки у рамках розслідування втручання РФ в американські вибори.

Про це заявила старший радник у Білому домі Келліан Конуей, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на The Independent.

Конуей повідомила, що Трамп має ухвалити рішення, чи варто йому посилатися на доктрину під назвою “прерогатива президента США”, тобто конфіденційність листування та розмов президента.

Юридичні експерти припускають, що це може бути використано для того, щоб зупинити Комі від надання свідчень. Водночас такий хід, швидше за все, приверне критику і може бути оскаржений у суді.

Колишній глава ФБР Джеймс Комі, якого президент відставив з посади 9 травня, 8 червня має дати свідчення перед комітетом Сенату з питань розвідки щодо його звільнення та можливих зв’язків кампанії Трампа з Росією.

Раніше повідомлялося, що Трамп міг звільнити Комі через активізацію розслідування щодо втручання Росії у вибори президента США.

Згідно з доповідною запискою Комі, в лютому під час зустрічі з ним як директором ФБР Трамп нібито попросив припинити розслідування щодо відносин екс-радника з нацбезпеки Майкла Флінна з Росією.

Читайте також:

Мін’юст США призначив спецрадника для розслідування відставки голови ФБР Комі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна