Абітурієнти з ОРДЛО зможуть вступати до українських вишів без сертифіката ЗНО й атестата, – МінТОТ

 

Абітурієнти з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей із 2017 року зможуть вступати до українських вишів без сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання та атестатів. Про це повідомили в прес-службі Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньопереміщених осіб.

Зазначається, що на підконтрольних українському уряду територіях Донецької і Луганської областей працюватимуть спеціальні освітні центри «Донбас-Україна», для вступу через які не потрібні сертифікат ЗНО та атестати про закінчення 9 або 11 класів, однак необхідний українських паспорт.

Там учні зможуть скласти іспити з української мови та історії України, а також з обраної ВНЗ дисципліни.

Після складання іспитів учні братимуть участь у загальному конкурсі для вступу до вишів разом з іншими абітурієнтами.

Центри працюватимуть з 19 червні на базі ВНЗ-переселенців у Вінниці, Києві, Дніпрі, Бахмуті, Краматорську, Кремінній, Кривому Розі, Костянтинівці, Покровському, Лимані, Лисичанську, Маріуполі, Рубіжному, Сіверськодонецьку, Старобільську, Сумах, Слов’янську, Харкові, Торецьку.

Читайте також:
На ЗНО-2017 зареєструвалося 223 тисячі осіб

Освітній фронт Донбасу: показуємо важливість боротьби за голови

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна