Тепер уряд не просто інформує, а просуває необхідність вступу України до НАТО, – Червак

 

Тепер уряд інформує українців не про доцільність, а про необхідність вступу України до НАТО. Про це заявив перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

“Тепер ми інформуватимемо українців під кутом зору не доцільності, а необхідності вступу України до НАТО, бо це гарантуватиме Україні не тільки військову, а й інформаційну, економічну і політичну безпеку”, – сказав Червак 28 березня в Дніпрі, де відбулася презентація просвітницького медійного проекту “НАТО радіомарафон”.
Раніше ж, зазначив він, подібні програми ставили за мету ознайомити українців з НАТО, і українці самі мали зробити висновок, добре це для України чи ні.

Як передає “Новинарня” з посиланням на прес-службу Держтелерадіо, метою нового проекту є “донесення до простих українців суті стратегічних завдань військово-політичного блоку і розвінчання міфів про нього”.

Організаторами проекту виступають Центр інформації та документації НАТО в Україні, всеукраїнська радіостанція “Наше радіо” і ресурсний центр “Гурт”.

Богдан Червак розповів на презентації про підготовлену урядом та затверджену указом президента Концепцію вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції на 2017-2020 роки, розроблену Держкомтелерадіо.
Основною її метою є підвищення рівня підтримки громадянами України державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції та рівня довіри до НАТО як до інституції, що відіграє ключову роль у зміцненні міжнародної безпеки.

Започаткований радіомарафон, наголошують його учасники, є доступним способом розповісти про країни НАТО українцям, розвінчавши міф про те, що вступ до блоку для нас є неможливим.

“На сьогоднішній день в Україні є безліч стереотипів про НАТО і діяльність Альянсу. Наше завдання – показати людське обличчя країн НАТО, показати їх такими, якими вони є”, – підкреслила заступник директора Центру інформації і документації НАТО Вікторія Цієменіте.

Нагадаємо, у лютому ц.р. під час візиту до Німеччини президент Порошенко оголосив про намір провести референдум для вступу України в НАТО..

Читайте також:

Порошенко розпорядився краще рекламувати НАТО: будуть підручники, окремий сайт і свято

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна