Обшуки в міськраді Кривого Рогу: Вілкула перевіряють на розкрадання

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив про проведення 2 березня обшуків у міській раді Кривого Рогу (Дніпропетровська область).

“Сьогодні проводиться кілька обшуків у Криворізькій міській раді за місцем проживання та здійснення комерційної діяльності директорів та засновників підприємств, причетних до легалізації 200 млн. грн., виділених з бюджету в 2016 році”, – написав генпрокурор на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

За його даними, в рамках розслідування перевіряється можлива причетність до скоєння розкрадання міського голови Юрія Вілкула, його першого заступника Євгена Удода, заступника Олександра Катриченка, а також інших службових осіб міськради та низки підприємств.

ОНОВЛЕНО. Обшуки у міській раді Кривого Рогу та керівників низки місцевих підприємств проводяться у справі про використання державних коштів за договорами про виконання ремонтних та будівельних робіт.
Про це повідомив заступник прокурора Дніпропетровської області Роман Токар у коментарі каналу “112 Україна”.

“Перевіряють законність використання бюджетних коштів, виділених міськрадою в 2016 році, більше ніж 200 мільйонів гривень – за договорами про виконання ремонтних та будівельних робіт”, – сказав він.

“Було встановлено, що в переважній більшості стороною контрактів були одні й ті ж підприємства, і більша частина коштів була перерахована на користь фіктивних підприємств”, – заявив Токар.

За його словами, перевіряються на причетність до скоєння кримінального правопорушення службові особи Криворізької міської ради. Так, це голова, його заступники, керівники департаментів та управлінь міськради – благоустрою, капітального будівництва, містобудування.

“Зараз не можна говорити, про те, що сума 200 мільйонів гривень украдена (з держбюджету). Це та сума, яка виділялася бюджетом через розпорядника Криворізької міської ради протягом 2016 року, проте значна частина цієї суми була перерахована на фіктивні підприємства – і слідчим шляхом ці питання перевіряються”, – уточнив прокурор.

“Службові особиперебувають на своїх робочих місцях, слідчі дії тривають. На даний час частина тендерної документації уже вилучена, документи стосуються питань закупівель, актів виконаних робіт за бюджетними й тендерними процедурами. Думаю, пізніше буде відома більш повна картина”, – повідомив він близько 12:30.

Читайте також:
“Самопоміч” здала Кривий Ріг “регіоналам” в один тур

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна