“Самопоміч” здала Кривий Ріг “регіоналам” в один тур

 

За даними паралельного підрахунку протоколів із мокрими печатками, на позачергових виборах мера Кривого Рогу взяли участь 286 600 виборців. Про це повідомляє місцеве видання 0564.ua.

Явка склала 55,88% від загального числа виборців, які були включені до списків. Це на 20% вище, ніж під час другого туру виборів мера 15 листопада 2015 року.
Підвищену явку спостерігачі пояснювали масованим підвезенням на дільниці виборців одного з кандидатів.

Самовисуванець Юрій Вілкул, за даними протоколів, отримав 73,09% виборців. За представника “Опоблоку”, який керував містом після виборів листопада 2015-го, тепер проголосували 209 406 криворіжців.

Таким чином, позачергові вибори криворізького міського голови закінчилися в один тур.

За Семена Семенченка, кандидата від “Самопомочі”, проголосували 10,74% голосів або 30 777 осіб.
На третьому місці – Світлана Сова від партії “Сила людей з результатом 4,6% або 13 190 голосів.
На четвертому місці – кандидат від партії “УКРОП” Микола Колесник. Він набрав 4,3% або 12 315 голосів.
На п’ятому місці – представник “Народного контролю” Ігор Левицький – 2,58% (7 405 виборців).
Решта кандидатів набрали менше 1%.

Близько 70% за Вілкула покзали й екзит-поли близької до “Опозиційного блоку” компанії Research & Branding Group.
Після цього кандидат у мери від партії “Самопоміч”, народний депутат Семен Семенченко заявляв, що на позачергових виборах міського голови Кривого Рогу буде другий тур.

У соцмережах – багато критичних випадів на адресу “Самопомочі”, яка “злила” Кривий Ріг “регіоналам”.
Коментар народного депутата від БПП Ірини Геращенко:

День голосування в Кривому Розі позаду. І тепер можна сказати. Мені соромно за "Самопоміч". Це ж треба так не поважати м…

Опубліковано Iryna Gerashchenko 27 березень 2016 р.

Нардеп від БПП Олександр Черненко: “Результатом виборів у Кривому Розі навіяло: зроби і візьми:)”.

Нагадаємо, що за підсумками другого туру місцевих виборів у Кривому Розі, який відбувся 15 листопада 2015 року, перемогу з мінімальним відривом здобув Юрій Вілкул. Його головним суперником тоді був кандидат від “Самопомочі” Юрій Милобог. Вілкул отримав 49% голосів, Милобог – 48%.
Виборча оголосила переможцем Юрія Вілкула, він прийняв присягу та виконував обов’язки міського голови до останнього часу.
“Самопоміч” та інші демократичні сили активно опротестовували такі результати, вказуючи на численні порушення на користь Вілкула, влаштовували мітинги, голодування, походи на Київ і таки домоглаися призначення перевиборів. Рішення про це ухвалила Верховна Рада.
Милобог відмовився повторно брати участь у виборах, і партія “Об’єднання Самопоміч” ухвалила рішення висунути кандидатом у мери Кривого Рогу нардепа Семена Семенченка.

На перевиборах мера Кривого Рогу – найбільшого в Україні міста, що не є обласним центром, – балотувалися загалом 15 осіб.
Основними суперниками вважалися Юрій Вілкул, батько нардепа від “Опозиційного блоку” й екс-віце-прем’єра часів Януковича Олександра Вілкула, та Семен Семенченко, народний депутат від “Самопомочі”.
Вілкули вважаються близькими до олігарха Ріната Ахметова, якому в Кривому Розі належать підприємства компанії “Метінвест”.

Читайте також:
У Кривому Розі відкрили перший в Україні пам’ятник героям, полеглим в АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна