Для росіян найбільша гордість – перемога у війні та окупація Криму. СОЦІОЛОГІЯ

 

У сприйнятті росіян окупація Криму стоїть на другому місці в їхньому “рейтингу гордості”, після перемоги у Великій вітчизняній війні. Про це свідчать результати соціологічного опитування “Левада-центру”.

Жителям Росії було поставлено питання про те, “які події та явища в історії їхньої країни викликають у них почуття гордості”.

Респонденти відповіли таким чином: 83% пишаються “перемогою у Великій Вітчизняній війні 1941-45 років”, 43% – “повернення Криму до складу РФ”, 41% “провідною роллю в освоєнні космосу”.

Приблизно рівна кількість опитаних зазначили гордість російською літературою і досягненнями російської науки – по 36% і 32% відповідно.

На запитання про те, чого соромляться жителі Росії, більшість (54%) відповіли, що такий “великий народ, багата країна живе у вічній бідності і невлаштованості”.

33% соромляться “руйнування СРСР”, 24% – “грубості вдачі, хамства, неповаги людей одне до одного”, 22% – “репресій, терору і виселення народів у 1920-50-ті роки”, 20% – “хронічного відставання від Заходу”.

Опитування було проведено 20-23 січня 2017 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського і сільського населення серед 1600 осіб у віці 18 років і старше в 137 населених пунктах 48 регіонів країни.

Читайте також:
63% росіян вважають, що Україна має бути незалежна від РФ. СОЦІОЛОГІЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна