СБУ: Савченко допитають, Рубан при затриманні намагався застосувати спецзасоби

 

Служба безпеки України має намір допитати нардепа Надію Савченко як свідка в рамках кримінального провадження найближчим часом.
Про це повідомив радник голови СБУ Юрій Тандіт в ефірі каналу “112 Україна”.

“За моєю інформацією, Надія Савченко [після поїздки в ОРДО] перебуває на території, де діє закон. Думаю, вона вже готується до того, щоб вийти на роботу. Ми найближчим часом її опитаємо в рамках кримінального провадження, яке відкрито. В даному випадку вона проходить як свідок”, – зазначив радник голови СБУ.

Тандіт підкреслив, що дата проведення опитування Савченко є закритою інформацією.

Крім того, Тандіт підтвердив, що голові громадської організації “Офіцерський корпус” Володимиру Рубану, який супроводжував Савченко, було скасовано перепустку для в’їзду на окуповані території.

“Підтверджую цю інформацію. Йому і ще одній людині, яка знаходилася разом з ним і намагалася незаконно перетнути лінію розмежування, призупинили перепустку”, – сказав представник СБУ.

За словами Юрія Тандіта, в Рубана при затриманні на лінії розмежування були вилучені спецзасоби, які він намагався застосувати проти правоохоронців.

“Ведеться оперативна робота… Було забрано спецзасоби, які незаконно знаходяться у нього та які він намагався використовувати. Ми переглянули анкету, яку він заповнював як пропуск, з метою. Він нібито їхав до родичів. Хоча на місці їх затримання повідомив про те, що вони їдуть у “сіру зону” розмінувати блок і лінію за лінією розмежування”, – розповів Тандіт.

Нагадаємо, 24-25 лютого депутат Надія Савченко і голова ГО “Офіцерський корпус” Володимир Рубан перебували в окупованому Донецьку та відвідали виправну колонію в Макіївці, де перебувають українські полонені.
Народний депутат Антон Геращенко заявив, що вони в’їжджали в ОРДО в обхід офіційних контрольно-пропускних пунктів.

Читайте також:
Висновки Туки про візит Савченко в ОРДЛО:
її діяльність варто обмежити законним шляхом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна