СБУ скасувала дозвіл Рубану на в’їзд в ОРДЛО

 

Керівникові так званого “Центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимиру Рубану скасували перепустку на в’їзд на окуповані території Донецької і Луганської областей. Таке рішення прийняли в СБУ, про що повідомив сам Рубан.

“Мені закидають порушення проходження. Мені не можна перевозити посилки і полонених, тільки Геращенко і Тандіт можуть”, — сказав він у коментарі InfoResist.

Володимир Рубан зазначив, що він в’їжджав в Донецьк через офіційний КППВ, хоча нардеп Антон Геращенко стверджує протилежне.

“Я не в тому віці й не в тому статусі, щоб ходити таємними стежками. Отримали вказівку Рубана не пускати. В обід я проїжджав, а після обіду — вже ні. Пропуск у мене річний”, — сказав він.

Рубан додав, що проти нього силовики вчинили “смішні” дії.

“Приїхала військова поліція, склали протокол за проблискові маячки, які в мене всередині машини стоять в салоні, не стаціонарні. Я їх вмикаю, коли їжджу по “ДНР”, коли перевожу полонених. Побачили поламані наручники, спецзасоби — теж склали протокол”, — розповів він.

Раніше в понеділок СБУ провела опитування керівника ГО “Офіцерський корпус” Володимира Рубана у зв’язку з фактом порушення ним встановленого порядку перетину лінії розмежування в районі проведення АТО.
Перед тим 24-25 лютого він разом із депутаткою Надією Савченко перебував на території, підконтрольній “ДНР”, для відвідування українських військовополонених.

Читайте більше про роль Рубана:
Проект Савченко: хто і що за ним стоїть

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна