РНБО доручила уряду розробити порядок переміщення товарів із зони АТО та нову Енергетичну стратегію

 

Рада національної безпеки й оборони України доручила Кабінету Міністрів України невідкладно вжити вичерпних заходів щодо нейтралізації загроз енергетичній безпеці України.
Відповідне рішення РНБО від 16 лютого введено в дію указом президента України № 37/2017.

“Кабінету Міністрів України невідкладно… вжити вичерпних заходів щодо диверсифікації джерел постачання вугілля в Україну та створення резерву енергетичного вугілля”, – йдеться в документі.

Також Радбез доручив уряду затвердити порядок переміщення товарів у район або з району проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях та перелік товарів, заборонених для переміщення, і розробити та впровадити план дій щодо посилення боротьби з незаконним переміщенням товарів у районі проведення АТО.

Крім того, РНБО звернула увагу Кабміну на невиконання рішення РНБО від 4 листопада 2014 року та рішення РНБО від 6 травня 2015 року в частині щодо посилення контролю за переміщенням товарів з окремих територій у зоні АТО, розроблення проекту реконструкції енергоблоків теплових електростанцій та теплоелектроцентралей, на яких використовується вугілля антрацитової групи, для забезпечення застосування ними вугілля газової групи вітчизняного видобутку.

Кабмін також має ухвалити нову Енергетичну стратегію України.

Уряду доручено забезпечити тимчасово, до повного подолання кризових явищ в енергетиці, припинення експорту з України вугілля кам’яного марки антрацит.

Кабмін зобов’язаний організувати ремонт пошкодженої транспортної інфраструктури (мостів, залізничних переходів тощо) в районі проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях.

Членам уряду доручається також організувати взаємодію з депутатськими фракціями і комітетами Верховної Ради з метою розроблення пропозицій щодо внесення змін до законодавства, які випливають із резолюції Ради безпеки ООН від 13 лютого 2017 року №2341, що стосується захисту інфраструктури від терористичних атак.

Рада нацбезпеки доручила Кабміну спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) невідкладно вивчити об’єктивність, економічну та соціальну обґрунтованість встановлених тарифів на енергоносії, електроенергію, житлово-комунальні послуги та опрацювати можливі заходи щодо вдосконалення механізмів державного регулювання діяльності в цій сфері природних монополій.

Крім того, уряд і НКРЕКП мають розробити та забезпечити реалізацію програми будівництва нових енергоблоків і реконструкції наявних енергоблоків теплових електростанцій і теплоелектроцентралей, на яких використовується вугілля антрацитової групи, для забезпечення застосування ними вугілля газової групи вітчизняного видобутку.

Читайте також:
Порошенко прокоментував торговельну блокаду ОРДЛО:
“Це не торгівля, а співпраця з нашими”

Як у 2014 році: через вугільну блокаду Кабмін оголосив
надзвичайні заходи в енергетиці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна