Радбез ООН схвалив резолюцію України про захист критичної інфраструктури від терактів

 

Рада Безпеки ООН у понеділок, 13 лютого, схвалила подану Україною резолюцію про захист критичної інфраструктури від терористичних атак.
Про це повідомляє представництво України в ООН у “Твіттері”.

“Радбез ООН прийняв резолюцію 2341 про посилений захист критичної інфраструктури від терористичних атак, внесену Україною”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це “перша в історії резолюція Ради Безпеки ООН щодо захисту критичної інфраструктури від терористичних атак”.

Резолюція має на меті підвищення ефективності міжнародних зусиль з протидії терористичних атак проти об’єктів критичної інфраструктури, зокрема в рамках Глобальної контртерористичної стратегії ООН.

Підкреслюється, що резолюція спрямована “на забезпечення кримінальної відповідальності за вчинення терористичних атак, спрямованих на знищення або порушення функціонування критичної інфраструктури”.

Також серед елементів резолюції: підвищення рівня обізнаності держав про терористичні загрози; посилення стійкості критичної інфраструктури до терористичних атак, зміцнення потенціалу державного та приватного секторів держав для протистояння терористичним загрозам, зміцнення міжнародного та регіонального співробітництва, посилення відкритого обміну інформацією між усіма зацікавленими сторонами та правоохоронцями.

За даними МЗС України, на відкритих дебатах РБ ООН на тему “Захист критичної інфраструктури від терористичних атак” головував міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Нагадаємо, Україна головує в Раді Безпеки Організації Об’єднаних Націй у лютому 207 року.

Читайте також:
Радбез ООН по Авдіївці: фото капітана Кизила, посланиця Трампа і традиційний Чуркін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна