На КПВВ “Каланчак” затримали дезертира з Криму, який вирішив повернутися до сім’ї

 

Українські прикордонники затримали на адмінмежі з Кримом колишнього військовослужбовця Збройних сил України, який перейшов на бік окупантів.
Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

“Учора (7 лютого) в особи, яка прямувала з Криму через КПВВ “Каланчак”, співробітники Держприкордонслужби виявили недійсний паспорт. Сам чоловік прибув у пішому порядку та подав на контроль паспорт громадянина Російської Федерації”, – розповіли в ДПСУ.

Перевірка показала, що документ був виданий у 2014 році в окупованому Криму.

Чоловік є громадянином України, жителем одного з міст її материкової частини. Раніше він проходив військову службу за контрактом у береговій охороні ВМС ЗСУ на території АРК, а після анексії залишився служити у ВМС Росії.
Як повідомляють прикордонники, у 2015 році військовий звільнився зі служби і працював у Криму на будівництві.

“Перебіжчик залишив лави окупантів, усвідомивши, що допустив помилку, оскільки попередні обіцянки “нового роботодавця” не відповідали реальному стану справ. Не зупинили чоловіка і побоювання, що після повернення стосовно нього будуть проведені слідчі дії, адже принципово вирішив повернутися до сім’ї, яка знаходиться на материковій частині України”, – йдеться в повідомленні.

Як писала “Новинарня“, у листопаді 2016 року кримських дезертирів Баранова й Одинцова затримали в буферній зоні КПВВ “Чонгар” в результаті спецоперації СБУ.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна