На Полтавщині затримали військову-дезертирку, яка в Криму перейшла на бік РФ

 

У смт Котельва на Полтавщині співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою затримали жінку-військовослужбовця, яка після незаконної анексії Криму дезертирувала з лав ЗСУ та перейшла на бік окупантів.

Мешканка Полтавської області у 2013 році переїхала до Криму. Вона проходила військову службу в частині, яка дислокувалася в Севастополі, на посаді механіка радіорелейної станції.

Після захоплення півострова Росією молода жінка залишилася в Криму, отримала громадянство Російської Федерації та перейшла на військову службу до окупантів, інформує прес-центр СБУ.

Співробітники спецслужби встановили, що колишня військовослужбовець Збройних сил України наприкінці липня приїхала до батьків на Полтавщину.

“Зрадниця планувала отримати український паспорт на інше прізвище, щоб вільно пересуватися країною”, – розповіли в СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 408 Кримінального кодексу України – “дезертиство” (караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років).

Триває досудове слідство.

Читайте також:
У Вінниці судитимуть шістьох дезертирів, які лишилися в Криму

СБУ з нагоди свого свята “привітала” колишніх колег у Криму роликом “Пам’ятаємо про зрадників”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна