Порошенко в Давосі зустрівся з Пінчуком, говорив про Трампа, – ЗМІ

 

Президент Петро Порошенко під час перебування на економічному форумі в Давосі провів зустріч з олігархом Віктором Пінчуком та екс-міністром оборони США Робертом Гейтсом. Про це повідомляє “РБК-Україна“.

За даними видання, після закінчення “Українського сніданку” в Morosani Schweizerhof Hotel відбулася закрита зустріч, в якій взяли участь Петро Порошенко, радник президента та колишній глава його адміністрації Борис Ложкін, міністр закордонних справ Павло Клімкін, бізнесмен Віктор Пінчук і колишній міністр оборони США Роберт Гейтс.

Зустріч тривала близько години. Обговорювали на ній, серед іншого, бажану зустріч Петра Порошенка та Дональда Трампа.

“Якщо ця інформація правдива, то вся тема з бойкотом, демонстрацією своєї незгоди, можна сказати більше – примусу ігнорувати захід Пінчука, відійшла на другий план, коли з’явилася можливість провести переговори з людиною, яка має вплив на Дональда Трампа або, як мінімум, підтримує з ними зв’язок”, – йдеться в матеріалі “РБК-Україна”.

Як відомо, наприкінці грудня Віктор Пінчук виступив зі статтею у Wall Street Journal, в якій закликав Україну для нормалізації відносин із Росією відкласти претензії на Крим та провести вибори в ОРДЛО на умовах сепаратистів.
Ці пропозиції викликали обурення громадськості. На знак протесту політиків закликали бойкотувати традиційний сніданок Пінчука в Давосі.

Після цього стало відомо, що Порошенко під час візиту в Давос проігнорує сніданок Пінчука.

Читайте також:

Банкова відповіла на пропозиції Пінчука здати Крим і Донбас

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна