Порошенко у Давосі проігнорує сніданок Пінчука

 

Президент Петро Порошенко їде в Давос на Всесвітній економічний форум, але проігнорує традиційний “український” сніданок, який влаштовує в рамках форуму український олігарх Віктор Пінчук.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на “УП”.

Так, речник президента Святослав Цеголко повідомив “Українській правді”, що президент не відвідає сніданок.

“Президент матиме широку програму на Всесвітньому економічному форумі в Давосі. Але брати участі у сніданку, організованому Віктором Пінчуком він не буде”, – сказав Цеголко.

У свою чергу віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе взагалі не їде на форум, повідомили в її офісі.

Як відомо, 2017 року традиційний Всесвітній економічний форум у Давосі (Швейцарія) відбуватиметься 17-20 січня.

За даними “УП”, з-поміж українських політиків сніданок Віктора Пінчука мають намір відвідати депутатка від “Народного фронту” Наталя Кацер-Бучковськата Сергій Лещенко (БПП, “Демальянс”).
Багато інших депутатів відмовилися від запрошень.

 

Як відомо, наприкінці грудня Віктор Пінчук виступив зі статтею у Wall Street Journal, в якій закликав Україну для нормалізації відносин із Росією відкласти претензії на Крим та провести вибори в ОРДЛО на умовах сепаратистів.
Ці пропозиції викликали обурення громадськості. На знак протесту політиків закликали бойкотувати традиційний сніданок Пінчука в Давосі.

Зазвичай поїздку депутатів і журналістів у Давос фінансує Фонд “Відродження”, який 7 січня заявив, що не поділяє позиції Пінчука, викладеної у його статті, однак надалі виконує партнерські зобов’язання у спільних із його благодійним фондом проектах, зокрема “Український сніданок” у рамках Економічного форуму в Давосі

Читайте також:
Канал Пінчука показав “Битву екстрасенсів” за участю російських найманців “ДНР”. Нацрада розбереться. ВІДЕО

Банкова відповіла на пропозиції Пінчука здати Крим і Донбас

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна