МЗС Туреччини: Налагодження взаємин з Росією не означає визнання анексії Криму

Нормалізація відносин Туреччини з Росією не означає, що позиція Анкари з питання Криму змінилася. Про це у вівторок, 17 січня, сказав глава МЗС Турецької Республіки Мевлют Чавушоглу на зустрічі з групою викладачів ВНЗ столиці країни, інформує “Новинарня” з посиланням на агенцію “Анадолу“.

“Туреччина не визнавала і не визнає анексію Криму. Те ж саме можна сказати про принципову позицію Анкари з питання територіальної цілісності України і Грузії”, – наголосив Чавушоглу.

При цьому міністр відзначив також спільні кроки Туреччини та Росії з питання довгострокового перемир’я і продовження політичного процесу в Сирії.

За його словами, Анкара і Москва успішно взаємодіяли під час евакуації населення і прихильників опозиції зі східних районів Алеппо.

“Туреччина й Росія відіграють важливу роль в розширенні зони перемир’я в Сирії. Анкара створила умови для переговорів представників опозиції з російською стороною. Бачимо наступні домовленості. Туреччина виступила в зв’язку з цим як країна-гарант. Тепер ми проводимо переговори й консультації з питання зустрічі щодо Сирії в Астані. Напередодні ми обговорили телефоном сирійську тематику з [міністром закордонних справ РФ] Сергієм Лавровим”, – сказав Мевлют Чавушоглу.

Зазначається, що глава МЗС Туреччини 17 січня відбув до Вашингтона для участі в церемонії інавгурації президента США Дональда Трампа.

Читайте також:
Росія, Туреччина й Іран ділять Сирію на зони впливу, – ЗМІ

Відновлення діалогу з Росією не вплине на позицію Туреччини щодо Криму, – Ердоган

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна