У Сирії Асад і опозиція домовилися про перемир’я. Путін бере участь

 

Сирійська урядова армія припиняє всі військові операції на території країни з опівночі 30 грудня.
Про це йдеться в заяві командування, опублікованій державним агентством SANA.

“Угода про припинення вогню спрямована на створення належних умов для підтримки політичного діалогу щодо кризи в Сирії”, – йдеться у відозві.

При цьому підкреслюється, що угода про припинення вогню не поширюється на угруповання “Ісламська держава”, “Джабхат Ан-Нусра” та пов’язані з ними групи.

Перед цим президент Росії Володимир Путін повідомив, що сторони сирійського конфлікту підписали заяву про припинення вогню і готовність розпочати мирні переговори.

За його словами, сторони підписали три документи.

“Перший документ між сирійським урядом і опозицією про припинення вогню на території Сирійської Арабської Республіки. Другий документ – це комплекс заходів з контролю за режимом припинення вогню. І третій документ – заява про готовність до початку мирних переговорів щодо сирійського врегулювання”, – цитує агенція РІА “Новости” слова Путіна на зустрічі з главами МЗС і міноборони РФ.

Нагадаємо, за інформацією турецьких ЗМІ, Туреччина й Росія погодили план всеосяжного перемир’я, який буде представлений сторонам конфлікту в Сирії, та пропонують припинити бойові дії з 29 грудня.
Повідомлялося, що дія домовленості охопить усі райони, де тривають бої між військами поміркованої опозиції та силами президента Сирії Башара аль-Асада.

Читайте також:
Росія, Туреччина й Іран ділять Сирію на зони впливу, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна