Суддю Госпсуду Києва взяли на хабарі $16 тис.

 

Працівники Генеральної прокуратури, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Служби безпеки України затримали суддю Господарського суду Києва, який вимагав у представника комерційної структури 16 тис. доларів. Про це повідомила в соцмережі прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, поширивши допис очільника ГПУ Юрія Луценка.

“У рамках проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 190 КК України (закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене у великих розмірах)… затримано в порядку ст. 208 КПК України суддю Господарського суду м. Києва, який шахрайським способом намагався отримати від представника комерційної структури грошові кошти в сумі 16 000 доларів США”, – написала речниця ГПУ.

За словами Сарган, зловмисник обіцяв посприяти у вирішенні ним питання щодо винесення суддями Київського апеляційного господарського суду та Вищого господарського суду України судових рішень на користь позивача.

Здирника затримали, коли він отримував 10 тисяч доларів.

“За скоєне кримінальне правопорушення судді загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років”, – зазначила Сарган.

Читайте також:
На хабарі спійманий суддя Київського апеляційного адмінсуду Петрик

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна