На хабарі спійманий суддя Київського апеляційного адмінсуду Петрик

 

Прокурори САП спільно з СБУ затримали суддю Київського апеляційного адміністративного суду за отримання 5 тисяч доларів хабара.
Про це у соцмережі повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

ОНОВЛЕНО. “За даними джерела “Цензор.НЕТ“, просто в приміщенні Київського апеляційного суду затримано на хабарі в 5 тисяч доларів суддю цього ж суду Ігоря Петрика. Петрик є кандидатом на посаду голови нового Верховного суду України”, – розповів журналіст Юрій Бутусов.

“Навіть у День професійного свята прокурори САП не знають відпочинку, оскільки боротьба з корупцією це процес неспинний, а для нас немає вихідних чи святкових днів.
Так, щойно прокурорами САП за оперативного супроводу працівників Служби безпеки України, які якісно задокументували факт вчинення тяжкого корупційного злочину, одразу ж після отримання неправомірної вигоди за ухвалення рішення на користь третьої особи в сумі 5 000 доларів США, на підставі ст. 208 КПК України затримано суддю Київського апеляційного адміністративного суду за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України”, – написав глава САП.

За словами Холодницького, затриманому судді загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

“Враховуючи тяжкість злочину, прокурорами САП готується клопотання до суду про обрання вказаному служителю Феміди запобіжного заходу у вигляді – тримання під вартою”, – підсумував Назар Холодницький.

Читайте також:
Суддя-хабарник з Дніпра вийшов під заставу, але арештовано його майно та закордонний паспорт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна