Суддя-хабарник з Дніпра вийшов під заставу, але арештовано його майно та закордонний паспорт

 

Солом’янський райсуд Києва арештував нерухоме майно, грошові кошти та коштовності, вилучені під час обшуку в судді Жовтневого (Соборного) районного суду Дніпра, обвинуваченого в хабарництві. Відповідне клопотання детективів Національного антикорупційного бюро суд задовольнив у вівторок, 11 жовтня, інформує прес-служба НАБУ.

Раніше цей суд для судді обрав для дніпровського судді запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 260 тисяч гривень.

У НАБУ повідомляють, що підозрюваний вніс заставу.

“Водночас детективи вилучили закордонний паспорт судді. Тож у законний спосіб суддя, якого підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст 369-2 ККУ (“зловживання впливом”), покинути країну не може”, – зазначили в НАБУ.

Як відомо, неназваного суддю було затримано на отриманні хабара: він вимагав та одержав неправомірну вигоду в розмірі 10 тисяч доларів США (понад 258 тисяч гривень) за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.
Це перше затримання судді після набуття чинності реформою правосуддя.

Під час обшуків у судді було виявлено понад 54 тисяч доларів, близько 13 тисяч євро та майже 138 тисяч гривень готівкою.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна