Аваков, Ляшко й Тарута запустили новітню систему відеоконтролю за ситуацією в Маріуполі. ВІДЕО

 

У прифронтовому Маріуполі почала роботу система відеоконтролю за ситуацією у місті.

Система функціонує на базі Єдиного сервісно-аналітичного центру (UASC), створеного при управлінні поліції Донеччини, повідомляє “Новинарня” з посиланням на Департамент комунікації НПУ.

Презентація можливостей системи відбулася в суботу, 24 грудня, в Маріуполі за участі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, народних депутатів Сергія Тарути й Олега Ляшка, керівників міста.

“Центр – поки єдиний в Україні, а за рівнем свого технічного забезпечення – четвертий у світі”, – сказано в релізі Нацполіції.

У рамках презентації представники поліції Донеччини на чолі з В’ячеславом Аброськіним розповіли про функції, які ця система може виконувати.

“За допомогою 37 камер, встановлених на вулицях Маріуполя, поліцейські зможуть в режимі реального часу відстежувати переміщення автомобілів, які перебувають у розшуку. Зокрема, йдеться про розшук викрадених авто, а також транспортних засобів, водії яких порушили правила дорожнього руху або причетні до скоєння злочину”, – зазначили в Нацполіції.

За даними поліції, система дозволяє фіксувати і обробляти досить значні масиви інформації одразу за кількома параметрами: оточуюча обстановка (пора доби, погодні умови), обробка інформації про тип, марку, модель і колір автомобіля, його номерний знак. Крім того, система дозволяє проводити пошук збігів за обличчями тощо.

У перспективі кількість камер буде збільшена до 70.

Як зазначив Арсен Аваков, у поліції розраховують, що це призведе до різкого зниження вуличної злочинності та угонів.

При цьому він заперечив можливі твердження про “поліцейську державу” та втрату приватності.

“Усі процедури, які ми робимо, знаходяться у рамках чинного законодавства. Ці дані будуть доступні винятково тоді, коли відбуваються правопорушення. І на сьогоднішній момент особливо у містах, які розташовані неподалік від лінії бойових дій, ми віддаємо пріоритет спочатку забезпеченню безпеки, а потім – всьому іншому”, – наголосив міністр.

Він зазначив, що через кілька місяців суспільству представлять статистику та результати роботи UASC.

Читайте також:
“Новий коаліціянт” Ляшко в Маріуполі: з поліцією, переселенцями і “пожежками”

Місія ОБСЄ побачила під Маріуполем озброєних громадян Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна