Серед жертв теракту в Берліні може бути громадянин України, – посольство

 

Серед загиблих унаслідок теракту на різдвяному ярмарку в Берліні може бути громадянин України. Про це на своїй сторінці в “Твіттері” написав посол України в Німеччині Андрій Мельник.

На даний момент інформація ще не підтверджена, поліція завершує ідентифікація тіла.

“Сумна звістка: є велика ймовірність того, що серед загиблих в Берліні все ж є громадянин України. Поліція завершує ідентифікацію тіла”, – написав Мельник.

Як відомо, ввечері 19 грудня вантажівка врізалася в натовп на різдвяному ринку на площі Брайтшайдплатц у столиці ФРН. В результаті теракту загинули 12 людей, ще близько 50 отримали поранення.

Серед осіб, що отримали поранення, чотирнадцять перебувають у дуже важкому стані. Про це ввечері у вівторок, 20 грудня, повідомив в ефірі телеканалу ZDF міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр.
За словами міністра, серед 12 жертв нападу немає дітей. Однак у числі загиблих можуть бути молоді люди, а також іноземці, сказав він.
До цього часу ідентифіковано 6 загиблих, всі вони – громадяни Німеччини.

Як повідомляла “Новинарня“, вантажівка, яка скоїли навмисний наїзд на людей, належить польській компанії. Її водій, громадянин Польщі, був знайдений мертвим на пасажирському сидінні. Передбачається, що спочатку терорист застрелив його, а потім сів за кермо, щоб вчинити атаку.

Поліція затримала підозрюваного пакистанця, але незабаром його відпустили через відсутність доказів.
Видання Die Welt повідомило про те, що берлінська поліція затримала не того чоловіка, а справжній виконавець теракту все ще знаходиться на волі.

Відповідальність за теракт на себе взяла на себе “Ісламська держава”.

Читайте також:
Число жертв теракту в Берліні зросло до 12. У кабіні фури були поляк і пакистанець

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна