Число жертв теракту в Берліні зросло до 12. У кабіні фури були поляк і пакистанець

 

До 12 осіб зросла кількість жертв терористичної атаки в Берліні 19 грудня близько 20:00, коли вантажівка на швидкості в’їхала в натовп людей на різдвяному ярмарку.

Машина, давлячи людей, проїхала від 50 до 80 метрів. Як повідомляла “Новинарня“, в кабіні перебувало дві особи. Один із чоловіків, що сидів на пасажирському сидінні, знайдений мертвим. Водій вантажівки спробував сховатися, але був затриманий поліцією приблизно за 2 км від місця події.

Дванадцятим загиблим вважають чоловіка, який перебував у кабіні вантажівки. Причина його смерті поліцією не розголошується.

48 осіб отримали травми різної тяжкості. За даними місцевих ЗМІ, багато з них у важкому стані.

Стало відомо, що фура належала польській фірмі й мала польські номери.

За заявою її власника, за кермом машини повинен був перебувати його двоюрідний брат, проте зв’язок з ним був втрачений раніше.
Поліція не виключає, що машина була вкрадена. Людина, знайдена мертвою в кабіні авто на місці пасажира, за даними поліції, була громадянином Польщі, передає “Польське радіо”.

До ранку з’явилися перші дані про затриманого водія. Він не поляк, а пакистанець або афганець, який приїхав до Німеччини в лютому 2016 року як біженець.

Місцеві ЗМІ з посиланням на джерела в правоохоронних органах пишуть, що затриманий нібито вже був відомий поліції, але не в зв’язку з терористичною діяльністю, а через дрібні кримінальні злочини.

Слідство повідомляє, що вантажівка, швидше за все, була “навмисно спрямована на натовп людей на різдвяному ярмарку”. У контексті подій берлінська поліція заявила про “можливу терористичну атаку”.

Читайте також:
Як у Ніцці. Вантажівка врізалася в натовп на Різдвяному ярмарку в Берліні, багато жертв

Як відомо, 14 липня на Англійській набережній в Ніцці вантажівка з ісламістом-смертником за кермом врізалася у натовп людей, що поверталися зі святкового салюту. Внаслідок цього теракту загинули 86 людей, зокрема український студент.

Інцидент у Берліні 19 грудня  стався через годину після того, як у Туреччині вбили російського посла.
Раніше цього ж дня в Ісламському центрі Цюриха (Швейцарія) сталася стрілянина, внаслідок якої поранення отримали троє людей.

Спецслужби кількох країн ЄС попереджали про можливість терактів на Різдво.

Нагадаємо, після терактів у березні цього року в Бельгії Сергій Марков, екс-депутат Держдуми Росії та перший заступник голови комісії з розвитку громадської дипломатії та підтримки співвітчизників за кордоном Громадської палати РФ попереджав, що наступні терористичні атаки будуть у Берліні, якщо Німеччина не поновить співпрацю з Кремлем.

markov-prognoz-teraktiv-u-berlini

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна