На Житомирщині керівництво військової частини крало й продавало пальне з АТО

 

Керівництво однієї з військових частин на Житомирщині крало й продавало “наліво” пальне, призначене для АТО. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ, інформує “Новинарня“.

“Привласнення та реалізацію паливно-мастильних матеріалів, призначених для потреб антитерористичної операції, керівництвом однієї з військових частин викрила на Житомирщині Служба безпеки України спільно з військовою прокуратурою”, – сказано в ньому.

До корупційної схеми були залучені командир в/ч, начальники служби та складу паливно-мастильних матеріалів, а також працівник складу – кум командира.

У повідомленні згадано місто Новоград-Волинський, де, як відомо, постійно дислокується 30-та окрема механізована Новоград-Волинська Рівненська бригада (30 ОМБр, в/ч А0409).

Правопорушники підробляли офіційні документи, за якими списували дизельне пальне та бензин на військову техніку, яка знаходилася у районі АТО. Нібито “використане” пальне у 200-літрових бочках вони повертали із зони АТО на Житомирщину та продавали за заниженою ціною (у середньому 15 гривень за літр) приватним підприємцям.

Щомісяця “ділки” списували до п’яти тонн дизелю та бензину, зазначили в спецслужбі.

Правоохоронці затримали чотирьох зловмисників під час реалізації трьох тонн пального, завезеного 10 листопада з Луганської області.

Під час обшуків, проведених у Новограді-Волинському та за місцем дислокації підрозділів військової частини на Луганщині, вилучено підроблені документи, які підтверджують незаконне списання та реалізацію паливно-мастильних матеріалів.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України (“викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем”).
Частина 3 статті передбачає: “дії, (…) вчинені в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці, (…) караються позбавленням волі на строк від 10 до 15 років”.

Читайте також:
Ділки організували підпільний ремонт цивільних та військових авіадвигунів. ВІДЕО

СБУ затримала на хабарах керівника внутрішньої безпеки поліції Буковини і власного працівника на Полтавщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна