Ділки організували підпільний ремонт цивільних та військових авіадвигунів. ВІДЕО

 

У Запоріжжі СБУ викрила ділків, які видавали підроблені сертифікати якості на відремонтовані у гаражі цивільні та військові авіаційні двигуни і видавали на них підроблені сертифікати якості відомого запорізького авіапідприємства. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Клієнтів шукали посередники, які переконували, що ремонт двигунів відбуватиметься на заводі. Проте, на заводі лише викрадали комплектуючі, необхідні для ремонту.

Зазначається, що у “майстрів” не було відповідної кваліфікації та ліцензії на проведення ремонтних робіт авіаційної техніки. Тим самим створювалося реальне підґрунтя для авіакатастроф, що могло стати підставами для компрометації запорізьких підприємств-розробників та виробників авіаційної техніки, а також завдати шкоди державним інтересам України.

Під час обшуків у помешканнях та гаражі зловмисників правоохоронці вилучили відремонтований двигун, який встановлюється на військових гвинтокрилах Мі-8 та Мі-24, чимало агрегатів та комплектуючих, викрадених з авіапідприємства, печатки комерційних структур з ознаками фіктивності, бланки, формуляри до авіаційної техніки, підроблені сертифікати якості, а також приладдя для виготовлення підроблених номерів авіаційних двигунів.

Також правоохоронці вилучили у ділків авіакомплектуючі загальною вартістю понад чотири мільйони гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 185 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна