Судді скаржаться, що після е-декларування їх стали частіше грабувати

 

Після оприлюднення електронних декларацій зловмисники пограбували кількох заможних суддів. Про це заявила голова Ради суддів України Валентина Сімоненко на Вінницькому регіональному судовому форумі 11 листопада, інформує “Новинарня” з посиланням на газету “Закон і бізнес”.

За словами Сімоненко, які передає видання, це створює загрозу для незалежності судової системи.

Вона підкреслила, що “почали з’являтись особи, які намагаються використати цю інформацію (е-декларації) у злочинній діяльності або для тиску на суддів та їхніх близьких”.

“Ці пограбування відбулись незважаючи на те, що інформація про адреси будинків закрита. А це може говорити про те, що цією інформацією торгують”, – додала голова Ради суддів.

У свою чергу голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк звернув увагу на те, що судді подавали декларації з 1998 року, але раніше вони (декларації) не викликали такого суспільного резонансу.

Водночас електронні декларації можуть і позитивно вплинути на ставлення суспільства до судової системи, каже Бенедисюк, адже тепер суспільство може ознайомитись з деклараціями всіх посадовціві зробити відповідні висновки.

“Електронні декларації продемонстрували, що корупційна складова не там, де говорили нібито її найбільше”, — сказав Бенедисюк.

Читайте також:
НАБУ давно перевіряє декларації держчиновників, почали з суддів, – Ситник

Голова Хмельницької ОДА при мільйонних статках готівкою отримував допомогу з безробіття

Е-десятина: екс-регіонал Хомутиннік готовий жертвувати на потреби армії,
Мураєв – проти “войнушки”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна