НАБУ давно перевіряє декларації держчиновників, почали з суддів, – Ситник

 

Аналітичний відділ НАБУ давно перевіряє декларації про доходи державних службовців, причому почав це робити із суддів. Про це повідомив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник на брифінгу в Харкові в суботу, 10 вересня.

“Ми вже давно перевіряємо декларації. На жаль, наш аналітичний підрозділ не може охопити всіх чиновників, підслідних НАБУ, тому я неодноразово говорив – ми почали з суддів. Оскільки судді користуються найменшою довірою суспільства, про що свідчать соцопитування”, – сказав Ситник в ефірі каналу “112 Україна”.

За його словами, місцевих чиновників дуже багато, суддів – 8 тисяч.

“Ми зможемо саджати на два роки людину, якщо її витрати будуть на визначену законом суму перевищувати витрати”, – заявив директор НАБУ.

 

Відповідаючи на запитання, за що саме отримав такий великий хабар суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус (150 тис. доларів), Артем Ситник сказав, що ця справа пов’язана з “обігом наркотиків”.

Читайте також:
Рада дала згоду на арешт судді Чауса, який утік

Стартувала громадська онлайн-система для викриття корупції держчиновників
на основі їх е-декларацій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна