Кучма прогнозує три варіанти “дорожньої карти” щодо Мінська

 

Представник України в Тристоронній контактній групи щодо Донбасу, екс-президент Леонід Кучма сумнівається, що главам МЗС “нормандської четвірки” вдасться знайти компроміс при розробці “дорожньої карти” для імплементації Мінських угод. Про це він заявив журналістам у п’ятницю, 28 жовтня, повідомляє “Українська правда”.

“Коли на вищому рівні немає домовленості, тоді вищий рівень дає нижньому доручення. Ось глави держав дали доручення міністрам закордонних справ розробити “дорожню карту”. І що буде потім? На моє переконання, будуть три дорожні карти: російська, українська і французько-німецька”, – сказав Кучма.

Він додав, що український МЗС “підготує чудові пропозиції, я в цьому не сумніваюся”. “Але в української сторони своя позиція, у Росії своя позиція. І в тому, що на рівні міністрів вдасться домовитися, у мене великі сумніви”, – додав екс-президент.

Кучма також підкреслив, що підтримує позицію президента Петра Порошенка.

“У Берліні, на жаль, до конкретики не домовилися, але мені подобається, що наш президент чітко висловив позицію України щодо вирішення проблеми Донбасу – спочатку безпека, а потім все інше. Якщо буде навпаки – це катастрофа для України”, – підсумував екс-президент.

 

Читайте також:
Порошенко – про зміст дорожньої карти щодо Донбасу, демілітаризацію Дебальцевого й обмін України на Сирію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна