На Донеччині за рік відновлять сім парків, виділили понад 60 млн. грн.

 

Донецька обласна держадміністрація в 2016 році відновлює на підконтрольній території сім парків, виділивши на це понад 50 млн. грн. Таку інформацію оприлюднив голова ДонОДА і ВЦА Павло Жебрівський.

“Відновлюємо цього року сім парків та скверів на Донеччині: Сад Бернацького та парк Пушкіна у Краматорську, центральні міські парки у Торецьку та Вугледарі, сквер Шевченка у Новогродівці, бульвар Металургів у Бахмуті та парк Святогор у Дружківці. Загалом виділили на це понад 52 млн. грн. з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. Ще 15 мільйонів виділили на реконструкцію парків місцеві бюджети”, – написав він у соцмережі.

“Наші міста мають стати сучасними урбаністичними середовищами, а не просто «населеними пунктами». Пейзаж міста має милувати око і надихати людей, а не заводити у депресію. Те, що нас оточує, впливає на те, як ми мислимо і як працюємо. Ну і, безумовно, екологія міст: парки – це легені міста”, – додав голова обласної адміністрації.

“Цього року ми почали також формувати глобальну систему екологічного моніторингу за трьома параметрами: повітря, вода, ґрунти”, – зазначив також Жебрівський.

Крім того, він заявляє, що до кінця 2016 року ОДА завершить реконструкцію міських очисних споруд у Костянтинівці (першу лінію) та Бахмуті. На це виділили з обласного екологічного фонду відповідно 35 і 55 мільйонів гривень.

Читайте також:
На Донеччині почали відбудовувати міст на дорозі Бахмут – Горлівка

Побут донецьким інвалідам, яких вигнали з Одеси, забезпечить Червоний Хрест Люксембургу, – Жебрівський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна