На Донеччині почали відбудовувати міст на дорозі Бахмут – Горлівка

 

У Донецькій області почалися будівельні роботи на мості через річку Сіверський Донець у селі Закітне Лиманської міської ради. Про це повідомив у соцмережі голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

Цей міст підірвали російські найманці влітку 2014 року, нагадав він.

Капітальний ремонт мосту на автомобільній дорозі державного значення Лиман – Бахмут – Горлівка проводить Донецька ОДА. Кінець ремонту намічено на грудень 2016 року.

За словами голови ВЦА, до кінця 2016 року буде відновлено пошкоджений сегмент і повністю замінено конструкцію покриття мосту.

Так виглядає міст у Закітному зараз. Фото: ФБ Павло Жебрівський

Так виглядає міст у Закітному зараз. Фото: ФБ Павло Жебрівський

“В результаті, міст буде на 9 метрів ширший. Таким чином збільшиться його пропускна спроможність і до 100 тон збільшиться вантажопідйомність”, – поінформував Жебрівський.

“36 млн. гривень виділено на відбудову моста із Державного фонду регіонального розвитку, 4 млн. ми виділили із обласного бюджету”, – зазначив голова області.

Він додав, що існує технологічна складність: для будівництва моста, зокрема для покриття, будуть використовуватись суміші, якими можна працювати при температурі не нижче +5 градусів за Цельсієм.

“Тому ми із підрядником відразу узгодили питання, щоб на випадок низьких температур можна було зробити накриття, організувати підігрів і забезпечити належну температуру для проведення робіт”, – уточнив Жебрівський.

Відповідаючи на запитання сайту “Новинарня“, чому не можна було організувати відбудову мосту влітку, при плюсовій температурі, Павло Жебрівський зазначив: “Як тільки з’явились гроші, так відразу й почали”.

“Щодо моста у Соледарі, 29 вересня буде розкриття тендерної пропозиції. З середини жовтня почнемо капітальну реконструкцію і цього моста”, – пообіцяв голова ОДА і ВЦА.

Читайте також:
Жебрівський повідомив про надходження 2,2 млрд. грн. на рахунки області

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна