Порошенко ветував закон про укладання військовими короткострокових контрактів

 

Президент України Петро Порошенко ветував закон, що передбачає надання права мобілізованим військовослужбовцям укладати короткострокові контракти під час особливого періоду, а після завершення терміну дії контракту звільнитися з армії, переукласти або достроково розірвати його, повідомив т.в.о. начальника Головного управління персоналу – заступник начальника Генштабу ЗСУ Володимир Талалай, пише “Інтерфакс-Україна“.

“Зміни, які були внесені до тексту закону, ухваленого Верховною Радою 12 липня 2016 року – ІФ), створили умови, за яких можуть бути негативні наслідки для обороноздатності держави”, – сказав він на брифінгу у вівторок у Києві.

За його словами, закон створював умови для єдиномоментного звільнення великої кількості військових, що “послабило б обороноздатність в зоні проведення антитерористичної операції”.

Талалай поінформував, що Генштаб і Міноборони працюють над удосконаленням законодавства щодо проходження військової служби за контрактом в умовах особливого періоду.

Як відомо, раніше Верховна Рада законом дозволила військовослужбовцям ЗСУ, які проходять службу на контрактній основі під час дії в країні особливого періоду, змінювати контракти, в яких не передбачено дати їх завершення (дія на весь особливий період).

Документ передбачав, що військовослужбовці, які підписали контракт зі ЗСУ, під час дії особливого періоду, отримують право переукладати контракт терміном на 6, 8 або 12 місяців. Також вони мають право достроково припинити його дію, або ж по завершенню терміну служби звільнитися зі Збройних сил України.

Закон також дозволяє військовослужбовцям, які підписали контракти в період проведення АТО, “до завершення особливого періоду розірвати або знову підписати контракти”.

Після вето президента цей закон не діятиме.

Читайте також:
За рік контракт із ЗСУ підписали 53 тис. військових.
Потреби в оголошені чергової мобілізації немає

Президент оголосив демобілізацію шостої черги.
На фронті залишаться тільки контрактники

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна