На Рівненщині затримали прокурора та ще 2 організаторів незаконного видобутку бурштину

 

На Рівненщині затримано сарненського прокурора та двох організаторів незаконного видобутку бурштину. Про це повідомив міністр внутрішніх справ арсен Аваков у “Фейсбуці“.

“Сьогодні, 12 вересня слідчі Головної військової прокуратури ГПУ, оперативники Департаменту захисту економіки Національної поліції, ГУБКОЗ СБУ спільно з спецпризначення КОРД затримали ще одного прокурора та двох організаторів не законного видобування бурштину”, – написав Аваков.

Міністр нагадав, що у липні 2016 року правоохоронці провели спецоперацію із затримання організаторів “бурштинової мафії. До складу входили перший заступник прокурора Рівнеської області, діючі та колишні працівники поліції, співробітники СБУ, а також представники криміналітету. Ці затримання стали результатом кропіткої роботи слідчих військової прокуратури та оперативники ДЗЕ НПУ спільно з працівниками ГУБКОЗ СБУ зібрали достатньо доказів, які підтверджують причетність затриманих до вже викритих, а також вчинення нових кримінальних правопорушень.

За інформацією міністра, наразі тривають санкціоновані обшуки.

Читайте також:
Нацполіція повністю взяла під контроль “бурштинову мафію”, – Троян

Псевдополіцейські здійснювали напади на нелегальних копачів бурштину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна