Нацполіція повністю взяла під контроль “бурштинову мафію”, – Троян

 

В Національній поліції заявили, що повністю контролюють  незаконний видобуток бурштину у Рівненській та інших областейях України.

“Поліція повністю взяла під контроль “бурштинову мафію”, починаючи з Рівненської області, в якій працює виїзний штаб”, – сказав заступник голови Національної поліції Вадим Троян в ефірі каналу “112-Україна“.

За його словами, до контролю у Житомирській та Волинській областях також підключена Національна гвардія. Він зазначив, що спроби нелегального видобутку бурштину фіксувалися навіть у Київській області. “Навіть були прояви в Київській області, в районі ЧАЕС, але ми їх там швидко припинили, туди ніхто не заїжджає”, – сказав Троян.

Він також зазначив, що у сфері видобутку бурштину нелегальний бізнес можна побороти тільки змінивши закони. “Щоб повністю вирішити проблему, потрібно змінити законодавство і підхід до людей. Вони повинні прийти, зареєструвати свій бізнес, або прийти в організацію, влаштуватися і працювати прозоро, з податками та зарплатами”, – пояснив Троян.

Читайте також:
Псевдополіцейські здійснювали напади на нелегальних копачів бурштину

В ході спецоперації проти бурштинокопачів на Рівненщині вилучено армійський тягач

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна