У Запорізькій області військовий застрелив товариша по службі

 

В одній із військових частин сухопутних військ ЗСУ на Запоріжжі військовослужбовець застрелив свого товариша по службі.

Як повідомляється на сайті Військової прокуратури Південного регіону України, трагедія сталася в неділю, 28 серпня.

“Солдат П., зайшовши до розташування підрозділу, здійснив постріли із закріпленого за ним автомата у ділянку голови та шиї старшого солдата А., який внаслідок отриманих поранень загинув на місці”, – зазначено в повідомленні.

Військовий прокурор Запорізького гарнізону Південного регіону України Андрій Великсар у коментарі УНІАН уточнив, що інцидент стався на території військової частини, яка дислокується на території Розівського району Запорізької області.
За його словами, вбитий 26-річний військовослужбовець був снайпером десантно-штурмового взводу військової частини.

“У скоєнні злочину обґрунтовано підозрюється 29-річний військовослужбовець – навідник взводу цієї ж військової частини. За попередніми даними, він застрелив свого товариша по службі з автомата, коли той спав”, – повідомив прокурор.

Військовослужбовця, який стріляв, затримано. Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Солдату загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Військова прокуратура проводить першочергові слідчі дії, допитує свідків та очевидців злочину, з ними проведено слідчі експерименти. Мотиви вчинення злочину будуть установлені в ході досудового розслідування, наголосили у відомстві.

Готується клопотання про обрання щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
З позицій ЗСУ під Мар’їнкою дезертирував озброєний контрактник. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна