Януковичу відмовили в “очній ставці по скайпу”. Україна просила РФ видати його вже шість разів

 

Генеральна прокуратура відмовила екс-президенту Віктору Януковичу в клопотанні про очну ставку з представниками діючої влади України. Про це повідомлять ZN.ua з посиланням на джерело в ГПУ.

За словами співрозмовника, згідно з чинним Кримінально-процесуальним кодексом, очна ставка проводиться тільки після попередніх допитів всіх її фігурантів.

“Клопотання отримано нами ще кілька днів тому, сьогодні ми відмовили. Для того, щоб проводити одночасний допит, необхідно мати попередні свідчення осіб. Янукович, як відомо, свідчення ще не дав”, – сказав співрозмовник.

Він нагадав, що Генпрокуратура направила вже три запити в РФ про встановлення місцезнаходження Януковича для проведення його допиту, а також шість запитів щодо його затримання й екстрадиції в Україну, однак всі запити залишилися без відповіді.
Від допиту в українському посольстві в РФ Янукович теж відмовився.

Як відомо, адвокат Януковича оприлюднив клопотання, в якому Янукович вимагає очної ставки в режимі “скайп-конференції” з президентом Петром Порошенком, екс-прем’єром Арсенієм Яценюком, спікером парламентом Андрієм Парубієм, а також з мером Києва Віталієм Кличком.
У відповідь генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв організувати Януковичу очну ставку, якщо той приїде до Києва.

Читайте також:
Порошенко: Януковича та його банду судитимуть заочно
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна