Ситуація в зоні АТО загострилася. Бойовики обстріляли з артилерії житловий сектор Мар’їнки

 

За минулу добу бойовики 96 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України. Про це повідомляє штаб АТО.

Найбільше, 45 обстрілів, зафіксовано на Донецькому напрямку, з них 10 із важкої артилерії. 6 разів противник відкривав артилерійський вогонь по Авдіївці – випустив понад 130 снарядів калібру 122 мм по наших захисниках, цей же калібр використав при обстрілах Пісок, Новоселівки другої, Першого Травня, 4 десятки снарядів дісталося Луганському. Не припиняються мінометні та гранатометні обстріли позицій українських захисників по всій лінії розмежування на цьому напрямку. У Новгородському та Зайцевому ворог застосував БМП, у Новоселівці Другій протитанковий ракетний комплекс. В Авдіївці проявив себе снайпер.

На Маріупольському напрямку підтверджено 32 випадки ведення вогню супротивником. Із 122 мм артилерії він обстрілював позиції в Мар’їнці, установки калібру 152 мм використав по укріпленнях в Сіонітному. На всій ділянці фронту Красногорівка-Широкине бойовики активно застосовували міномети, гранатомети та великокаліберні кулемети. Під Широкиним російські окупанти задіяли БТР, а поблизу Красногорівки БМП. У Мар’їнці активізувався снайпер.

На Луганщині важку артилерію калібру 122 мм супротивник тричі – на початку та наприкінці доби, застосував по Попасній. Під вогонь важкої артилерії також потрапила Новоалександрівка. Вогонь артилерії ворог підсилював мінометними та гранатометними обстрілами наших укріплень. У Золотому, Станиці Луганській та Кримському відкривався здебільшого гранатометний вогонь, у Станиці Луганській до того ж задіяна ворожа бронетехніка. У Попасній та Новоолександрівці зафіксовано активність снайперської пари.

Попри активізацію дій противника підрозділи Сил АТО повністю контролюють ситуацію по всій лінії розмежування.

Також в прес-службі штабу повідомили про обстріл бойовиків багатоповерхівки у Мар’їнці.

“Ввечері 16 серпня та вночі 17 серпня Мар’їнка знову зазнала обстрілів з боку бойовиків незаконних збройних формувань ОРДО. Цього разу порушники режиму припинення вогню з так званої “ДНР”, поряд із мінометами та гранатометами різних систем, використали й більш потужне озброєння. Артилерійські снаряди калібром 122 мм перевіряли на міцність багатоповерхівку по вулиці Заводській та об’єкти комбікормового заводу на околицях міста. Вогонь по населеному пункту знову вівся з напрямку Петровського району Донецька (Трудовського)”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що внаслідок влучання у п’ятиповерхівку артилерійського снаряду значних руйнувань зазнала квартира на четвертому поверсі. Військовослужбовці української сторони СЦКК зафіксували у цегляному мурі завтовшки 75 см діру розміром 108 см у висоту та 77 см у ширину. Вибухова хвиля та уламки вщент зруйнувала житлову кімнату. Пошкоджень також зазнали й суміжні квартири та сусідні будинки.

А на території комбікормового заводу, який розташований на околицях міста, спостерігачі Спільного центру знайшли більше 10 місць влучання артилерійських снарядів калібром 122 мм, які пошкодили металічну вежу та промислові споруди.

Постраждалих осіб внаслідок обстрілу немає.

Матеріали фотофіксації цих фактів грубого порушення Мінських домовленостей з боку НЗФ ОРДО передані представникам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Читайте також:
Набуває чинності закон, який встановлює для учасників АТО квоту 5% на підприємствах

Порошенко наклав вето на закон про амністію для АТОвців

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна