Порошенко наклав вето на закон про амністію для АТОвців

 

Президент Петро Порошенко наклав вето на закон, який оголошує амністію й поширює її в 2016 році на засуджених учасників антитерористичної операції. Про це свідчать дані на сторінці відповідного законопроекту на сайті Верховної Ради, повідомляє агенція “Українські новини”.

Пропозиції президента з приводу цього закону на сайті парламенту наразі відсутні.

Як відомо, ухвалений Верховною Радою 7 липня закон передбачає амністію для найбільш вразливих категорій засуджених, зокрема вагітних, неповнолітніх, інвалідів, пенсіонерів, ветеранів війни й учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. Крім того, передбачено звільнити засуджених осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, брали безпосередню участь в АТО й отримали статус учасника бойових дій. Також звільняють від покарання у вигляді тримання на гауптвахті військовослужбовців, засуджених за злочини невеликої та середньої тяжкості, засуджені вперше за тяжкі злочини, якщо вони на день набуття чинності закону відбули не менше половини визначеного терміну основного покарання.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна