Набуває чинності закон, який встановлює для учасників АТО квоту 5% на підприємствах

 

30 серпня ц.р. набуде чинності закон, яким встановлюється квота для учасників АТО у 5% на підприємствах, де працює більше ніж 20 працівників, а також про компенсацію роботодавцю єдиного соціального внеску за них. Про це повідомляє Державна служба зайнятості .

“Закон передбачає повну компенсацію роботодавцю єдиного соціального внеску в разі працевлаштування за направленням служби зайнятості учасників АТО на термін не менше ніж два роки. Крім того, за цією категорію безробітних закріплюється квота в 5% на підприємствах, установах та організаціях, де працює більше ніж 20 співробітників”, – йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Держслужба зайнятості вважає, що завдяки закону безробітні учасники АТО зможуть працевлаштуватися на 40% швидше.

Зазначається, що від початку бойових дій на сході України статус безробітного мали 38,6 тис. учасників АТО, з них 36,5 тис. осіб отримували допомогу з безробіття.

Наразі Державною службою зайнятості працевлаштовані 8,4 тис. учасників АТО, при цьому кожен четвертий працевлаштований за сприяння служби зайнятості обіймає керівні посади, а ще майже 2 тисячі учасників АТО відкрили власний бізнес за сприяння служби зайнятості, отримавши одноразову допомогу.

Як повідомляла “Новинарня”, з початку АТО на Сході станом на середину серпня 2016 року статус учасника бойових дій отримали загалом понад 174,5 тисяч військовослужбовців та працівників Збройних сил України (не рахуючи інші силові структури).

Читайте також:
Сініцин: За сусіднім столиком сидить Герой України “по гражданкє”, його ніхто не впізнає

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна