Порошенко домовився про співпрацю в оборонній сфері з Індонезією

 

Україна зацікавлена в активізації діалогу з Індонезією щодо співпраці за різними напрямами. Про це заявив президент Петро Порошенко під час державного візиту до Індонезії, повідомляє прес-служба глави держави.

“Я розраховую на плідний діалог із дуже багатьох важливих напрямів порядку денного взаємодії наших держав і зміцнення контактів між людьми. Україна дуже зацікавлена у налагодженні політичних контактів й інтенсифікації співпраці з Індонезією”, – сказав Порошенко під час переговорів із президентом Індонезії Джоко Відодо у Джакарті сьогодні, 5 серпня.

За його словами, Україна та Індонезія мають величезний потенціал для розвитку сфери торгівлі, економіки, безпеки та оборони, а також зміцнення міжлюдських контактів.

У зв’язку з цим Порошенко відзначив рішення індонезійської влади про спрощення візового режиму для громадян України. Зокрема, в рамках державного візиту президента України в Індонезію буде підписано угоду про безвізовий режим для громадян із дипломатичними та службовими паспортами.

За словами Порошенка, Індонезія є одним із ключових партнерів нашої держави у Південно-Східній Азії, потужним регіональним лідером та глобальним гравцем.

Ключовим питанням зустрічі президентів стало суттєве підвищення рівня торговельно-економічної складової українсько-індонезійських відносин.

Також було відзначено важливість нагальності проведення Третього засідання Міжурядової українсько-індонезійської Комісії з економічного та технічного співробітництва.
Глава Української держави висловив упевненість, що його організація у Києві наступного року “дозволить активізувати економічні зв’язки, започаткувати низку взаємовигідних проектів у різних сферах промисловості, енергетики, сільського господарства”.

Президент Індонезії, в свою чергу, зазначив, що під час переговорів багато уваги приділялося інвестиціям, доступу індонезійських товарів на ринок України та українських – на ринок Індонезії.

Як уточнив Порошенко, зокрема, Україна як “потужний виробник і надійний постачальик енергетичного обладнання у понад 40 країн світу” бере участь у реалізації проекту “35 тисяч мегаВатт”, започаткованому Джоко Відодо.

У рамках державного візиту до Республіки Індонезія Петро Порошенко також провів зустріч зі спікером Ради народних представників індонезійського парламенту Аде Комарудіном. Який, серед іншого, наголосив, що Індонезія і надалі підтримуватиме територіальну цілісність та державний суверенітет України.

Окрім того, президент України закликав індонезійських парламентаріїв стати на захист прав кримських татар, права яких порушуються окупаційною владою Росії.

Сторони погодилися з необхідністю поглиблення міжпарламентського виміру двосторонніх відносин.

Аде Комарудін підтримав Україну у її прагненні приєднатися до Міжпарламентської Асамблеї Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН).

У рамках візиту президента України до Індонезії було також підписано меморандум про співпрацю між аграрними відомствами двох країн і про співробітництво в оборонній сфері.

Як повідомлялаНовинарня, раніше президент України відвідав із візитом Малайзію.

Читайте також:
Порошенко зацікавився АСЕАН і запросив малайзійців до приватизації в Україні

Малайзія сподівається, що розслідування трагедії MH-17 закінчиться до кінця року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна