Порошенко зацікавився АСЕАН і запросив малайзійців до приватизації в Україні

 

Є можливості, щоб малайзійські компанії взяли участь у нової хвилі приватизації України. Про це в ході прес-конференції з Петром Порошенком в місті Путраджая заявив прем’єр-міністр Малайзії Наджаб Разак.

Він висловив упевненість, що після цього візиту відносини Малайзії та України посиляться і зміцняться.

“Я радий привітати президента з проведенням його важливих реформ, що зараз проводяться в Україні, адже вони роблять Україну більш привабливою для іноземних інвесторів”, – зазначив Разак в ефірі каналу “112 Україна”.

“Обсяг торгівлі між нашими країнами можна підвищити і значно підвищити. Адже потенціал і обсяг наших економік цьому сприяють. Ми також обговорювали можливість участі малайзійських компаній до нової хвилі приватизації. Пан Порошенко хотів зробити для своєї країни, і ми погоджуємося, що є можливості, щоб малазійські компанії брали участь у залізниці або управлінні портами, також це стосується енергетичних компаній та житлово-комунального комплексу… Ми погодилися, що в нас буде спільна торговельна комісія, вони зустрінеться швидше для визначення можливостей допуску малайзійських компаній до участі в приватизації в Україні”, – зазначив Наджиб Разак.

Українсько-малайзійський торговий комітет почне роботу в поточному році, додав президент України Петро Порошенко.

Глава держави подякував Малайзії та особисто очільнику малайзійського уряду за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.
Малайзія підтримала резолюцію Генеральної асамблеї ООН 2014 року проти незаконної анексії Криму та агресії проти України, нагадав президент.

“Незважаючи на географічну віддаленість, наші країни мають 25-річну історію взаємовигідних відносин і плідного співробітництва. Переконаний, що сьогодні ми відкриваємо новий розділ в особливому партнерстві між Україною та Малайзією”, – цитує Петра Порошенка прес-служба президента.

Під час переговорів у Куала-Лумпур обговорювались, зокрема гуманітарні питання, посилення контактів між людьми та розвиток туризму, було розглянуто можливість відновлення навчання малайзійських студентів в українських університетах.

Президент України додав, що підписані 4 серпня договори про видачу і взаємну правову допомогу у кримінальних справах дозволять більш ефективно захищати інтерес громадян двох країн.
Також Україна і Малайзія підписали міжурядову угоду про запобігання податковим ухилянням стосовно податків на доходи.

Крім іншого, президент Петро Порошенко висловив зацікавленість у співпраці України з АСЕАН (Асоціація держав Південно-Східної Азії).
“І дякую пану прем’єру (Малайзії) за підтримку по відношенню до українського інтересу”, – заявив Порошенко.

Як відомо, президент України почав офіційний візит до Малайзії 3 серпня. Після Малайзії Порошенко відвідає 5-7 серпня Індонезію.

Читайте також:
Малайзія сподівається, що розслідування трагедії MH-17 закінчиться до кінця року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна