Туреччина поновила співпрацю з РФ щодо спорудження газопроводу “Турецький потік”

 

Турецька влада готова до діалогу з Москвою принципово відкрита з питання будівництва першої гілки газопроводу “Турецький потік”. Про це заявив віце-прем’єр Туреччини Мехмет Шімшек, пише “РИА Новости”.

“Ми відкриті до діалогу. З точки зору енергетичної потреби Туреччини в газі ми принципово відкриті до будівництва першої гілки “Турецького потоку”, – сказав Шімшек журналістам.

Раніше у вівторок, 26 липня, заступник голови правління “Газпрому” Олександр Медведєв повідомив, що на зустрічі міністра економіки Туреччини Ніхата Зейбекчі з головою міненерго РФ Олександром Новаком була досягнута домовленість про створення робочої групи з “Турецького потоку”.

Як відомо, Росія в грудні 2014 року з огляду на протидію й санкції ЄС оголосила про відмову від спорудження “Південного потоку”, який повинен був пройти на території Болгарії, Сербії, Угорщини, на користь нового газопроводу в бік Туреччини (“Турецький потік”). Однак і цей проект був заморожений на тлі охолодження політичних відносин Москви та Анкари.

Після того, як було вчинено теракт в аеропорту Стамбула, а в ніч на 16 липня в Туреччині група військових здійснила спробу військового перевороту, однак його було придушено. Після цього почалося зближення Туреччини з Росією.

Читайте також:
У Туреччині арештовано пілотів, які збили російський Су-24

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна