РФ відновлює співпрацю з Туреччиною. Туди повернуться російські туристи

 

Росія таки відновлює співпрацю з Туреччиною, яка фактично зійшла нанівець після різкого погіршення відносин восени 2015 року. Про це йдеться в заяві за результатами телефонної розмови президента РФ Володимира Путіна з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, оприлюдненій на сайті Кремля.

Як повідомляється, в розмові, що відбулася за ініціативою російської сторони, Путін висловив турецькому колезі “глибокі співчуття у зв’язку з терористичним актом у стамбульському аеропорту“.

Читайте також:
Кількість жертв теракту в аеропорту Стамбула зросла до 41. Серед загиблих є українка

У заяві також зазначено, що під час розмови обидві сторони “наголосили на необхідності активізації міжнародної співпраці в боротьбі зі спільною для всіх терористичною загрозою”.

Президент РФ також відзначив, що послання від президента Туреччини “створило передумови для того, щоб перегорнути кризову сторінку у двосторонніх відносинах”.

Путін також заявив, що доручить уряду “розпочати переговори з відповідними турецькими відомствами, з метою відновити взаємовигідну двосторонню співпрацю в торговельно-економічній та інших сферах”.

Як наголошується в заяві, йдеться, зокрема, про “зняття обмежувальних заходів щодо відвідання Туреччини російськими туристами”.

“При цьому бажано, щоб турецький уряд вжив додаткових заходів, спрямованих на забезпечення безпеки російських громадян на території Туреччини”, – зазначається в повідомленні.

Читайте також:
Російські туристи не повертаються до Туреччини

Президенти домовилися, що міністри закордонних справ обох країн зустрінуться 1 липня в Сочі на засіданні Організації Чорноморського економічного співробітництва й обговорять “як ситуацію в регіоні з акцентом на сирійське врегулювання, так і актуальні питання подальшого розвитку російсько-турецьких зв’язків”.

Як писала Новинарня, 27 червня прес-служба Кремля повідомила, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган написав президентові Росії Володимиру Путіну листа, в якому “висловив своє зацікавлення врегулюванням ситуації”, пов’язаної із загибеллю пілота російського військового літака СУ-24, збитого турецьким винищувачем у листопаді 2015 року.

Це було розцінено як крок до відновлення співпраці між двома державами.

Читайте також:
Порошенко поговорив з Ердоганом і прокоментував його “вибачення” перед Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна