В Японії чоловік зарізав 19 людей з інвалідністю

 

В Японії у ніч на вівторок, 26 липня, озброєний ножем чоловік вчинив напад на заклад для людей з особливими потребами. В результаті нападу загинули 19 осіб – дев’ять чоловіків та 10 жінок у віці від 18 до 70 років. Ще 25 людей отримали різноманітні поранення, пише DW.

Заклад розташовується в місті Сагаміхара, що приблизно в 40 кілометрах від Токіо. Загалом у будинку для інвалідів разом з персоналом може перебувати до 160 осіб.

Невдовзі після скоєння злочину нападник під’їхав на своєму автомобілі до найближчого відділку поліції й здався правоохоронцям. При собі він мав сумку з закривавленими ножами.

За словами представника поліції, мотив вчиненого 26-річним японцем злочину поки невідомий, однак як стверджує видання Asahi Shimbun, вже на першому ж допиті нападник зізнався, що хотів би, аби всі інваліди зникли. Сам він працював донедавна у цьому ж закладі. А тому деякі ЗМІ припускають, що можливим мотивом була злість через втрату роботи.

Згодом представник місцевої влади повідомив, що нападника примусово госпіталізували у лютому, після того як він заявив про свій намір вбити інвалідів, якщо уряд схвалить такі дії. Відповідного листа він намагався передати спікеру нижньої палати парламенту. Однак у березні його виписали, оскільки лікар прийшов до висновку, що стан хворого покращився.

Тим часом секретар кабінету міністрів Японії Йошіхіде Суга зазначив, що уряд не має інформації про зв”язки нападника з радикальними ісламістами.

Японія вважається країною з відносно низьким рівнем злочинності. В країні діють досить жорсткі обмеження на володіння вогнепальною зброєю. Останній випадок масового вбивства з використанням ножа в якості зброї був зафіксований у 2008 році – в Токіо злочинець в’їхав на вантажівці в натовп людей в одному з торговельних кварталів міста, а потім кинувся на них з ножем. У результаті нападу загинули семеро людей. Раніше, 2001 року жертвами нападника з ножем стали восьмеро школярів у місті Ікеда.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна