Україна отримала від Японії сучасну техніку для меліоративних робіт

Японія передала Україні 25 одиниць техніки Komatsu для меліоративних робіт у рамках проєкту міжнародної технічної допомоги “Програма екстреного відновлення”, “Невідкладна підтримка аграрного сектору”, який фінансується японським урядом за підтримки японського агентства міжнародного співробітництва (JICA).

Про це 25 березня повідомило Міністерство аграрної політики України.

“Колісні та гусеничні екскаватори, універсальні екскаватори-навантажувачі і бульдозери передані водогосподарським організаціям Державного агентства України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм”, – йдеться у повідомленні.

15 одиниць цієї техніки 19 березня передали водогосподарським організаціям Одещини. Японську техніку також уже отримали водогосподарства Запорізької області (три одиниці) та Рівненщини (сім одиниць).

 “Для української меліорації –  це велика допомога. Ми щиро вдячні японським друзям за підтримку розвитку української меліоративної системи. Важливо, що ми отримуємо допомогу вже зараз, не чекаючи перемоги, і вже зараз ми зможемо втілювати заплановані кроки для збереження та розвитку меліоративної системи України”, – наголосив радник міністра аграрної політики та продовольства України Михайло Соколов.

Загалом уряд Японії в рамках проєкту підтримки аграрного сектору поставить державним експлуатаційним організаціям Держрибагентства понад 90 одиниць сучасної техніки провідних японських та світових виробників – екскаваторів, тракторів, бульдозерів, кранів, тралів, тягачів, пікапів, косарок, земснарядів. Ця техніка має істотно покращити ефективність виконання ремонтних та доглядових робіт на об’єктах державної меліоративної інфраструктури.

Читайте також:
Україна отримала $760 млн гранту від Японії та Норвегії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна