Україна отримала $1,5 млрд позики від Японії і Британії: на що підуть кошти

Україна отримала 1,5 мільярда доларів на підтримку політики розвитку “Основи зростання” (Growth Foundations Development Policy Loan – DPL) від Японії та Великої Британії через механізм Світового банку.

Про це 29 березня повідомило Міністерство фінансів України.

Фінансування складається з 984 мільйонів доларів гарантії уряду Японії через Цільовий фонд Світового банку (ADVANCE Ukraine) та 516 мільйонів доларів гарантії Великої Британії.

1,4 млрд доларів вже надійшло до загального фонду державного бюджету. З метою зниження вартості обслуговування кредитних зобов’язань України програмою передбачена капіталізація відсотків з японських коштів у сумі 99,54 млн доларів.

“Ефективна робота уряду, разом з своєчасною підтримкою від партнерів дозволяють нам підтримувати стабільність фінансової системи, навіть в умовах повномасштабної агресії і щоденного терору зі сторони РФ. Вдячний Японії, Великобританії та команді Світового банку, які стоять з Україною пліч-о-пліч від лютого 2022 року. Залучене фінансування буде спрямовано для підтримки  ключових пріоритетів держбюджету”, – зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Передумовою отримання траншу стало виконання Україною необхідних 8 вимог за програмою. Зокрема, це гармонізація митного та податкового законодавства України до норм ЄС, покращення фіскальної політики та регулювання ринків капіталу, забезпечення прозорості та підзвітності у системі електронних закупівель.

Читайте також:
Україна отримала третій транш від МВФ у майже $900 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна